Repülőgépipari beszállításra készül a székesfehérvári Macher Kft.

2010. szeptember 21.

Repülőgépipari beszállításra készül a székesfehérvári Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., az idén 60-70 millió forintos nyereség mellett 750 millió forint, jövőre pedig egymilliárd forint árbevételt tervező családi vállalkozás javában dolgozik a megrendelések alapfeltételét jelentő, rendkívül szigorú repülőgépipari szabvány bevezetésén. Macher Endréné, a cég ügyvezetője elmondta, az ISO 9001 minőségbiztosítási rendszerre épülő AS/EN 9100 szabványcsomag a repülőgépipar nagyon szigorú követelményeit tartalmazza. Egyebek között az üzemből kikerülő termékek több évtizedig tartó visszakövethetőségét, valamint fontos alapkövetelményként a teljesen hibátlan gyártást.

A kft. februárban akarja tanúsíttatni a rendszert – tájékoztatott Macher Endréné.

A bevezetés főbb lépésein már túljutottak, s megkapták a megrendelőtől az első árajánlat-kéréseket is. A kábelköteg konfekcionálást és elektromechanikai szerelést végző cég a Magyar Repülőiparért Alapítvány kezdeményezésére került be a programba.

A jelenleg 88 dolgozót foglalkoztató vállalkozás számára ez az újabb beszállítási lehetőség a jobb feltételek melletti termelésből adódóan, az árbevétel 20- 25 százalékos növekedését jelentheti.

Az 1991-ben alapított kft. gyakorlatilag teljes egészében külföldön – Németországban, Svájcban, Spanyolországban, Franciaországban, Svédországban, Dániában és az Amerikai Egyesült Államokban – értékesíti a termékeit.

A cég több mint egy évtizede nyereségesen termel, s még tavaly, a válság csúcsán is, 510 millió forint árbevétel mellett sikerült nullára kihoznia a mérlegét. Nagyobb eredményt is elérhetett volna, de mindenképpen meg akarta tartani a munkavállalóit, s egyetlen embert sem bocsátott el – közölte az ügyvezető.

Hozzátette, a múlt év az invesztálás ideje volt a cégnél, azaz gyártóeszközöket készítettek, illetve gyártáskorszerűsítést, szervezetfejlesztést hajtottak végre.

Forrás: http://www.mfor.hu/cikkek/Repulogepipari_beszallitasra_keszul_a_szekesfehervari_Macher_Kft_.html

Szólj hozzá

You must be Bejelentkezve hogy hozzá tudjál szólni.